A+ R A-

2012 - eredmények

altVéget ért a Világkupa Miskolcon!

" A háromnapos programsorozat idején vidékkonferencia, magyarságismereti előadások és hagyományőrző programok várták az érdeklődőket, akik ízelítőt kaphattak a régi magyar harci technikákból is. A Baranta Világkupa rendezvényeire mintegy három- négyezer ember látogatott ki a két nap folyamán..." írta a helyi sajtó

Tavaszköszöntő Verseny Eredmények 2012

Nyomtatás PDF

alt

A 2012-es esztendő első Baranta Magyar Kupa (MK) versenye a hagyományosan megrendezésre kerülő tavaszi napfordulóhoz kötött „Tavaszköszöntő versenyünk” lett. A verseny a VIII. Rákosmezeje viadallal összevonva került megrendezésre a házigazda a Rákosmente Baranta csapat otthonában.

A verseny napjára valóban beköszöntött a „tavasz”. Egész nap kellemes időjárás segítette a verseny menetét, miközben egyetlen felhő sem zavarta meg a hét ágra sütő nap sugarait. Az év első MK megmérettetésén a versenyzők menyét, kese, öskü és az első alkalommal megrendezésre kerülő kende kategóriákban mérhették meg magukat övbirkózás, késpárbaj, páros vívásbemutató, futárpálya versenyszámokban. Emellett a honismereti teszt helyes válaszaival gyarapíthatták a versenyzők a Rákosmente viadal kupájáért folytatott küzdelemben a pontok gyűjtését.

 

Baranta Magyar Bajnokság - 2012 Eredményei

Nyomtatás PDF


alt

Idén július 15-n Szúnyogpusztán került megrendezésre a XIII. Baranta Magyar Bajnokság. A jogszabályi szigorítások miatt az Országos Baranta Szövetség kiemelt versenyként kezelte az eseményt és sportorvosi engedélyhez, valamint érvényes OBSz tagsághoz kötötte az indulást.  A valós indulási szándék, valamint a fenti feltételeknek való megfelelés korlátozta a versenyzők létszámát, amely végül 27 lett, 15 öskü mellett 7 kese és 5 menyét vágott neki a küzdelmeknek.