A+ R A-

2013 - eredmények

2013. november 17-én került sor a negyedik Zrínyi Kupára a budapesti Baranta Központban. A versenyen 46 öskü, 13 menyét és 17 kese vett részt. Az öskük részére szablya, két szablya és fokos vívó versenyszámok voltak, a kese és menyét kategóriákban pedig szablya és lándzsa vívás versenyszámok kerültek megrendezésre, összesen 370 vívó küzdelmet láthattak a nézők!

A Zrínyi Csikó Viadal eredményeit alább nézhetitek meg. A versenyen 10 csapatból 70 gyermek indult, gratulálunk minden résztvevőnek A alul találtok linket a letöltéshezKépek hamarosan!

Idén augusztus 18-n Apajpusztán került megrendezésre a II. Karikásostor Világbajnokság a Magyar Családellátó szervezésében. A versenyen - a tavalyihoz hasonlóan - barantások és nem barantások is elindultak, megmérettetni magukat. A verseny három fordulóból állt: formagyakorlat, akadálypálya és párbaj. A felnőtt kategóriában az utolsó párharcokig szoros verseny alakult ki, 4-5 versenyző is odaérhetett a élre. A párbajt végül Lászlóffy Endre (Kunszentmárton) nyerte, aki ezzel megelőzte a 2. forduló után még vezető Biacsics Bálintot (Győr). Harmadik helyet Falatovics Ádám (Nyíregyháza) szerezte meg. 

 

 
Idén (2013) 3 kategóriában 29 barantás indult neki az Országos Bajnokságnak. Ösküknél (férfiak) 9, a keséknél (ifikés menyéteknél (nők) 8 versenyszámból álló verseny 1 napos lebonyolítása nagy terhelést jelentett minden indulóra. Aki végigcsinálta, büszkén tekinthet teljesítményére

A hétvégén lezajlott a Sudár István emlékverseny, amelyre Szúnyogpusztán, a Vértes Baranta szállásterületén került sor.

hangulatú verseny volt, a három egyéni versenyszám alapján ösküben Zámbó Csanád, kesében Petrás Tamás Botond, menyétben pedig Zámbó Tünde szerezte meg az első helyet, mindhárman a Vértes Baranta tagjai, de minden kategóriában került más csapat is dobogóra, a Zrínyi Baranta és a Budafokos csapatból. hír, hogy a hagyományosan erős Vértes Baranta menyétek mellé mindhárom versenyszámban felzárkózott a Zrínyi lánycsapata, így végre nem csak maguk között döntötték el a versenyt.

Az egyéni pontok összesített eredménye nagy versenyfutást eredményezett, végük néhány ponttal a Zrínyi megelőzte a Vértes csapatát.

Az egyéni versenyszámok után csapat-íjász párbajt vívott a 10 benevezett 3 fős csapat, amelyet a Varázslovak csapata nyert meg, név szerint: Andrási István, Palásti Norbert, Németh Viktor (utóbbi kettő kese!)

A verseny után népi játékokat játszottunk együtt, bigéztünk, métáztunk, kendőztünk.   A részletes eredmények:

Ígéret havának 11-ik napján (szombaton) került sor a 3. Benta Kupára. A kupa nevét a viadal helyszínétől nem messze, Biatorbágy határánál folyó Benta patakról kapta, melynek völgyében vívták meg a hunok és a rómaiak 381-ben azt a véres csatát, amelyet Tárnokvölgyi-csata néven ismer a történelem.

A rossz idő ellenére is szép számmal voltak, akik vállalták a megmérettetést. Barantásokon kívül más csapatok is képviseltetették magukat.
A több mint 70 résztvevő közül, négy korcsoport legjobbjai térhettek haza a dicsőségen túl a győztesnek járó kupával, egy míves rézfokossal, és egy gyönyörű öntött éremmel (amit Kerstner Robinak köszönhetünk). Az öskü kategória győztesének neve - Maródi István (Természet Rendje Lovasíjász SE) - idén is felkerül a Benta vándor kupára.
A küzdelem idén először egy két kilométeres terepfutással kezdődött, amit Falatovics Ádám (Zrínyi Baranta) nyert. A futás külön díjában részesült Salamon Bulcsú, aki 6 évével a mezőny legfiatalabbjaként is szép időt futott. Idén a legjobb íjász a tavalyi nyertes Kiss Péter volt az Endzsel lovasíjász törzsből. A legjobb csatacsillag dobó Falatovics Ádám és a legjobb kelevéz hajító Teleki Blanka (Vértes-Lovas Sport-és Kultúrális Egyesület) volt.
A versenynap zárásaként este szokás szerint meggyújtottuk a völgyben készített máglyát

Ezúton is gratulálunk a győztesnek! Benta baranta csapat
Az eredmények:

alt

Öskü végeredmény:
 1. Falatovics Ádám 2700
 2. Gergely Gergő 2200
 3. Németh Zoltán 2050
 4. Fogarasi Gyula 2000
 5. Nagy Zoltán 1950
 6. Fogarasi Mihály 1800
 7. Paszterkó Márk 1600
 8. Botos Zoltán 1400
 9. Singh-Bahadur Ruben 1100
 10. Gyöngyi Balázs 1000
 1. Katona István 1000
 2. Ábrahám Antal 900
 3. Bíró Botond 900
 4. Molnár Csanád 700
 5. Németh Henrik 600
 6. Bognár István 600
 7. Gyarmati Sándor 500
 8. Lászlóffy Béla 400
 9. Kordás Imre 400
 10. Bank Dániel 200

 

VI. Balassi Kupa eredmények

Nyomtatás PDF

VI. Balassi Kupa

 

Eredményei:

alt