• OBSZ

Balassi kupa 2019 - Dunaszerdahely

2019. Február 16-án megrendezésre kerül a Balassi Kupa, idén Felvidék a soron következő helyszín, azon belül is a csallóközi Dunaszerdahelyen. A versenyszám hagyományosan szablya vívás lesz.


Pontos versenykiírás hamarosan érkezik, addig is jó felkészülést kívánunk mindenkinek!A verseny története: A Balassi Alapítvány kuratóriumának egyik vezetője, az akkor a Magyar Rádiónál és a Magyar Nemzetnél dolgozó Molnár Pál újságíró-szerkesztő találkozott Vukics Ferenccel (mindketten a Szent György Lovagrend tagjai), aki Makovecz Imrével közösen a Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díj eredményein felbuzdulva megpróbáltak magyar szervezeteket meggyőzni arról, hogy a Bálint napján, (február 14.-én) minél több olyan rendezvény kerüljön megszervezésre, amely Balassi Bálint emlékét ápolja.

2006 óta Bálint-napi Balassi-fesztivál elnevezéssel szerte Európában irodalmi estekre kerül sor e naphoz kapcsolódóan: a legnagyobb részvétel évében 39 helyszínen - Lisszabontól Székelyudvarhelyig - idézték fel Balassi költészetét. Többnyire a magyar nyelvterületen kapcsolódnak be a Balassi-fesztiválba. Az Országos Baranta Szövetség a Balassi (Balassa) Kupa Országos Szablyavívó Verseny megrendezésében állapodott meg a szervezőkkel. Idézet az alapító okiratból: “ Az Országos Baranta Szövetség kötelezi magát, hogy minden év február 14.-én - illetve az ahhoz legközelebbi munkaszüneti napon - megrendezi a Balassi (Balassa) Kupa Országos Szablyavívó Versenyt. A szövetség kidolgozza a verseny szabályrendszerét, biztosítja díjazását, a rendezés költségeit és kijelöli a verseny helyszínét. A szervezők a verseny eredményét országos fórumokon közzéteszik.”


Várunk Mindenkit sok szeretettel!

58 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Baranta Válogatott 2021

Lezajlott a 2020-as Baranta válogató sorozat, amelynek során a résztvevők három fordulóban számoltak be képességeikről. Az első fordulóra még 2020 február 2-án, a Covid első hulláma előtt, került sor,

Baranta Hagyományos Magyar Harcművészetek Országos Szövetsége

Székhely, levelezési cím: Magyarország, 2090 Remeteszőlős, Cinke u. 2.

Adószám: 18133198-1-13

Bankszámlaszám: 11705998-21284593 (OTP)

Nyilványtartási szám: 01-02-0012931

E- mail cím: barantaszovetseg@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2020 OBSz