• OBSZ

Balassi kupa 2019 - Dunaszerdahely

2019. Február 16-án megrendezésre kerül a Balassi Kupa, idén Felvidék a soron következő helyszín, azon belül is a csallóközi Dunaszerdahelyen. A versenyszám hagyományosan szablya vívás lesz.


Pontos versenykiírás hamarosan érkezik, addig is jó felkészülést kívánunk mindenkinek!A verseny története: A Balassi Alapítvány kuratóriumának egyik vezetője, az akkor a Magyar Rádiónál és a Magyar Nemzetnél dolgozó Molnár Pál újságíró-szerkesztő találkozott Vukics Ferenccel (mindketten a Szent György Lovagrend tagjai), aki Makovecz Imrével közösen a Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díj eredményein felbuzdulva megpróbáltak magyar szervezeteket meggyőzni arról, hogy a Bálint napján, (február 14.-én) minél több olyan rendezvény kerüljön megszervezésre, amely Balassi Bálint emlékét ápolja.

2006 óta Bálint-napi Balassi-fesztivál elnevezéssel szerte Európában irodalmi estekre kerül sor e naphoz kapcsolódóan: a legnagyobb részvétel évében 39 helyszínen - Lisszabontól Székelyudvarhelyig - idézték fel Balassi költészetét. Többnyire a magyar nyelvterületen kapcsolódnak be a Balassi-fesztiválba. Az Országos Baranta Szövetség a Balassi (Balassa) Kupa Országos Szablyavívó Verseny megrendezésében állapodott meg a szervezőkkel. Idézet az alapító okiratból: “ Az Országos Baranta Szövetség kötelezi magát, hogy minden év február 14.-én - illetve az ahhoz legközelebbi munkaszüneti napon - megrendezi a Balassi (Balassa) Kupa Országos Szablyavívó Versenyt. A szövetség kidolgozza a verseny szabályrendszerét, biztosítja díjazását, a rendezés költségeit és kijelöli a verseny helyszínét. A szervezők a verseny eredményét országos fórumokon közzéteszik.”


Várunk Mindenkit sok szeretettel!

58 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Nemzeti Baranta Találkozó 2020

Kedves Barantások! Az idei Nemzeti Baranta Találkozót az Ópusztaszeri Nemzeti Történei Emlékparkban 2020. augusztus 16-tól 23-ig tartjuk. A szálláslehetőséget és a parkolóhelyet a Szeri Kemping biztos

Baranta Hagyományos Magyar Harcművészetek Országos Szövetsége

Székhely, levelezési cím: Magyarország, 2090 Remeteszőlős, Cinke u. 2.

Adószám: 18133198-1-13

Bankszámlaszám: 11705998-21284593 (OTP)

Nyilványtartási szám: 01-02-0012931

E- mail cím: barantaszovetseg@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2020 OBSz