• OBSZ

IFJÚSÁGI FESZTIVÁL UNGVÁRON

Fogarasi Gyula, Petőfi Sándor Program ösztöndíjasként vett részt az Ungváron megrendezett Ifjúsági fesztiválon, és tartott előadást a Barantáról.

„Esik eső, hull a zápor, nagyokat villámlik. Ez a kicsi magyar sátor, ej, de nagyon ázik. Én Istenem, adj egy csodát a magyarságomra Derítsd fel a borús eget szegény magyarokra.”


Ezzel a küküllőmenti népdallal vette kezdetét a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasainak fellépése az Ungváron tartott „Szépség, ami körülvesz” elnevezésű Nemzetközi Ifjúsági Fesztiválon. Karát Eszter éneklése után baranta bemutató következett, ami alá, a szintén Petőfi ösztöndíjas, Techet Gábor adta a muzsikát. A rendezvény első napján a résztvevő országok meghívottjainak a kultúrájáról hallgattak előadásokat az érdeklődők. Az örmény, az indiai, a kínai és megannyi más kultúra bemutatása mellett betekintést nyerhettek a résztvevők a magyar kultúra, a cserkészet és a baranta világába is. Nagy sikere volt a kárpátaljai Sodró zenekarnak és a magyar néptáncnak is.

Az eredeti cikk és még több kép itt található.53 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Nemzeti Baranta Találkozó 2020

Kedves Barantások! Az idei Nemzeti Baranta Találkozót az Ópusztaszeri Nemzeti Történei Emlékparkban 2020. augusztus 16-tól 23-ig tartjuk. A szálláslehetőséget és a parkolóhelyet a Szeri Kemping biztos

Baranta Hagyományos Magyar Harcművészetek Országos Szövetsége

Székhely, levelezési cím: Magyarország, 2090 Remeteszőlős, Cinke u. 2.

Adószám: 18133198-1-13

Bankszámlaszám: 11705998-21284593 (OTP)

Nyilványtartási szám: 01-02-0012931

E- mail cím: barantaszovetseg@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2020 OBSz