• OBSZ

Közel 100 versenyző Óbecsén a XIII. Balassi Kupán

A XIII. Balassi Bálint Kupát,  a hagyományos Baranta stílusú vívó versenyt, amit minden évben más helyszínen, a Kárpát-medence különböző részein tartanak,  idén Óbecsén szervezték meg, a múlt szombaton, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben,  a Sólyom Hagyományőrző Egyesület  társszervezésében.A rendezvényre Szlovákiából, Romániából, Magyarországról és Szerbiából, 96 versenyző érkezett, akik a hagyományos magyar harcművészetben, a Barantában mérték össze erejüket.

Becsei Árpád, a Sólyom Hagyományőrző Egyesület elnöke elmondta, hogy egyesületük  2018. március 8-án alakult meg, és a tagok létszáma állandóan növekszik. Másfél évvel ezelőtt ismerkedtek meg a Barantával, ezzel a hagyományos magyar  harcművészettel és kialakítottak egy csapatot, amely állandóan fejlődik. Szavai szerint a gyerekeknek nagyon tetszik ez a küzdősport.  Ezen a versenyen az egyesületből 13 óbecsei fiú és egy bácsföldvári  lány versenyzett  szablyavívásban.

Filipinyi Gergelyné Kaposvárról érkezett. Nyolc éve barantázik, Óbecsén versenyzőként  és bíróként is szerepelt. Elmondása szerint, a barantában a küzdőfeleket becsületességre nevelik.

A temesvári Benedek Márk, hatodik alkalommal vett részt a Balassi Kupán, fő célja nem az, hogy nyerjen, inkább magáért a verseny hangulatáért szereti ezeket a rendezvényeket.

A 13 éves bácsföldvári Kovács Orsolya, tavaly óta barantázik, az óbecsei Sólyom Hagyományőrző Egyesületben. Nagyon kedveli a küzdősportokat, és mivel ez az első versenye, ezért  nincsenek nagy elvárásai, azt azonban elárulta, hogy nagyo n izgul.

Dr. Németh Henrik, a magyarországi Országos Baranta Szövetség elnöke köszönetét fejezte ki Óbecsének a remek szervezésért, a jó hangulatért, és azért, hogy ezzel a versennyel hozzájárultak a nemzeti összetartozás megszilárdulásához.


eredeti cikk: http://www.tvbecej.rs/index.php?c=vest&lg=hu&vestid=4995&slider=off

54 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Nemzeti Baranta Találkozó 2020

Kedves Barantások! Az idei Nemzeti Baranta Találkozót az Ópusztaszeri Nemzeti Történei Emlékparkban 2020. augusztus 16-tól 23-ig tartjuk. A szálláslehetőséget és a parkolóhelyet a Szeri Kemping biztos

Baranta Hagyományos Magyar Harcművészetek Országos Szövetsége

Székhely, levelezési cím: Magyarország, 2090 Remeteszőlős, Cinke u. 2.

Adószám: 18133198-1-13

Bankszámlaszám: 11705998-21284593 (OTP)

Nyilványtartási szám: 01-02-0012931

E- mail cím: barantaszovetseg@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2020 OBSz